Humus


Humus yapmayı da yemeyi de çok seviyorum. Ancak köklerimiz Reyhanlı olduğu için, bizde humus öyle kebapçıdaki gibi sıcak veya pastırmalı olmuyor. Reyhanlı'da humus dükkanları var, çiftlik günlerimizin sevdiğimiz eğlenceli işlerinden biri aslında bu. Gidip tabağını veriyorsun humus ile kaplıyor. Ya da gidiyorsun paket paket alıyorsun. Bir de çok meşhur bir markanın var humus tozu; Esmergil o da güzel. Ya da istersen nohutu haşla, rondoda çek aynı şey.
İçine yaklaşık 2 kaşık tahin, ezilmiş 3-4 diş sarımsak, tuz, zeytinyağ ve biraz da kimyon koy karıştır, işte sana humus! Üzerini Reyhanlı stili süslemek güzel bence. Bu resimlerdeki gibi. Ortası havuz gibi bırakılır, dışa doğru sıvanır, yani ortası çukurlaşır. Buraya zeytinyağ dökülür, Kimyon ve pul biber serpilir. Yanlarına da domates dilimleri ve turşu /veya biber turşusu dizilir. Ortasına da taze nane veya maydonoz konulur. Bunu küçük pidelerle veya lavaşla yemek oldukça keyifli. Gerçekten Hatay'da yenilen humusun tadı burda en ünlü kepapçıda olmuyor. Herşeyi yerinde yemek gerekli bazen de..

Yorumlar

Popüler Yayınlar