Kömbe


KÖMBE
2 tane sana yağını veya beceli erit.1,5 su bardağı toz şekeri ekle ve karıştır. 1 çay bardağı süt, 1 çorba kaşığı çörek otu ve avuç susam ekle. 2 çay kaşığı tepeleme kömbe baharatı (Hatay - UzanÇarşı'dan veya İstanbul'daki baharatçılardan temin edebilirsiniz. Kömbe baharatının içinde tarçın, zencefil vb birkaç baharatın mis gibi çekilmiş hali var. Artık internetten de sipariş verilebilir. Yaşasın teknoloji! Yoksa her Hatay'dan gelene sipariş vermek gerekliydi:))) ) ve 1 çay kaşığı tepeleme tarçın ekle. Veee yine; alabildiği kadar un ekle, kulakmemesi kıvamında olması yeterli. Çok cıvık olmasın. (Hamur yoğurulduktan sonra parça parça koparıp yukarıda görülen ahşap kömbe kabına yerleştirmek lazım.) Hamuru iyice yoğurduktan sonra ayrı bir kapta birkaç avuç susam ve birkaç avuç çörek otunu karıştır, susam daha fazla olabilir. Hamur kabının iç kısmına gelecek şekilde; koparttığın hamur parçasını elinle yuvarla susam-çörek otu karışımına batı, ve ahşap kaba hamuru yerleştir. Susamlı-çörek otlu karışım altta kalacak. Resimdeki gibi elinle hamuru düzelttikten ve kap içinde muntazam yani düz yaptıktan sonra tezgaha iyice iki kere vur. Zaten hamur yağlı olduğu için hiç kaba yapışmayacaktır. Yağlı fırın tepsisine kömbeleri siz ve önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırına alt ve üstü iyice pembeleşene kadar pişir. Resimdeki kıvam iyidir. Bu hamurda yumurta olmadığı için uzun süre kapalı kapta, kurabiye kavanozunda bozulmadan dayanabilir. Her gelen misafire gönül rahatlığıyla servis edilebilir. Eve yayılan baharat kokusu da cabası!







Yorumlar

Popüler Yayınlar