Kısır


Babaannemin"KISIR veya SARMA İÇİ" tarifi:
2 su bardağı ince bulguru (asla kalın köftelik bulgur olmaz, ayrıca organik inceler olabilir) ısla. Islamak demek büyük bir kapta sıcak suyu ekleyip sonra suyu dökmek, yani bulguru birkaç defa calkalamak demek. En son suyunu suzup kabın icinde kurumaya bırakmak demek:) yaklaşık 35-40 dk öylece beklesin (sudan arınmış), beklerken üzerine göz kararı bir tutam, ya da göz kararı kimyon ekle(2 çorba kasığı tepeleme). Sonra bulgur şişecek ve 2 çorba kasığı Hatay salçası ve 1 çorba kasığı acı biber salçası ekleyip yoğur. Formül budur; 2 bardak bulgurda 2 ksk salça ve 1 kasık acı biber salçası!!!! Yoğurduktan sonra ince kıyılmış maydanoz ve ince ince kesilmiş taze soğanı ekle elle yoğur ve sonunda da nar eksini gezdir, yaklasik 3-4 kasik kadar ve en sonunda da sızma zeytinyağı ekle, iyice karistir... Afiyet olsun!


Yorumlar

Popüler Yayınlar